İSKİLİP BELEDİYESİ
Haberler

BELEDİYEMİZDEN MUHTEŞEM FESTİVAL ORGANİZASYONU

  Belediyemiz tarafından bu yıl ilki düzenlenen İskilip Dolma, Turşu ve Çilek Festivali halkın yoğun ilgisi ile karşılandı. 13 – 14 Ağustos tarihlerinde düzenlenen festival renkli görüntülere sahne oldu. Sanat sergileri, Mehteran gösterileri, halk oyunu gösterileri, sünnet şöleni, çocuk etkinlikleri, yarışmalar,  konser eğlenceleri ve Karakucak güreşleri festivale damgasını vurdu. İskilip Belediyesi personelinin yoğun mesai harcayarak düzenlenen festival halkın beğeni ve takdirlerini topladı.

Festivalin ilk günü Şehir Parkında Çelenk töreni, Kaymakam ve Belediye Başkanının açılış konuşmaları ile başladı. Belediye Başkanı Ali Sülük açılışta yaptığı konuşma da festivallerin gelenekselleşerek her yıl devam edeceğini söyledi. Gündüz; Şehir parkı ve kütüphane de sergi açışları, Çorum Caddesinde mehter gösterileri, çocuk etkinlikleri, sünnet şöleni, halk oyunları gösterisi ve çilek yarışmaları yapılırken; festival ilk gün gecesi ünlü sanatçı Serap Örten Yıldız konseri ve Halk ozanlarının konserleri ile devam etti. Gece  havai fişek gösterisi ile son buldu.

 Festivalin ikinci gününe ise Karakucak Güreşleri damgasını vurdu. Belediye Başkanımız Ali Sülük’ün himayesi altında düzenlenen güreşlere, 25 tane Başpehlivan olmak üzere çok sayıda güreş kulübü katılım sağladı. Karakucak güreşlerine, Karamürsel Levent Erdoğan spor kulübü, Çorum Belediyespor Kulübü, Sivas Belediye Spor Amasya Spor Kulübü, Osmancık Belediye Spor Kulübü, Aski Spor Kulübü, Ankara Kızıcahamam Belediye Spor Kulübü, Kargı Belediye Spor Kulübü ve Tosya Spor Kulübü katıldı. Karakucak güreşlerinin Baş pehlivani İskilipli Aski Spor Kulübü güreşçisi Hüseyin Gündüz oldu. Güreşlerin ikincisi ise yine aslen İskilipli Mustafa Tayyip Küçük oldu. Halkın yoğun katılımı ile gerçekleşen güreşlere üç bin kişi katıldı. Güreş Ağası ise İşadamı Niyazi Çopur oldu. Niyazi Çopur, Belediye Başkanı ile güreş alanını gezerek halkı selamladı. Karakucak Güreşlerine Osmancık Belediye Başkanı Ahmet Gelgör, Ortaköy Belediye Başkanı Taner İspir, son dönem MHP Milletvekili Adayı Mehmet Akif Aras ve Sivil Toplum Kuruluşu temsilcileri katıldı. Güreşlerle birlikte Misafirlere ve vatandaşlara İskilip Belediyesi tarafından İskilip Dolması ikramı yapıldı. Halk yirmi bir yılsonun da Karakucak Güreşlerinin İskilip’te tekrar başlamasından duyduğu memnuniyeti ifade ederken, Başkan Ali Sülük’e teşekkür etti.

Güreşlerin sonun da akşam saat 20.00 itibarı ile Konser etkinlikleri başladı. İlk olarak sahneye yerel sanatçı Soner Demirtaş ardından Bekir Uygun Konseri devam etti. Gecenin sonun da ise ünlü sanatçı Ali Kınık konser verdi. Ali Kınık Konseri halkın yoğun ilgisi ile karşılandı. Başkan Ali Sülük ve Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Suakıtıcı sanatçılara plaket ve hediye takdiminde bulundu. Başkan Ali Sülük Konser gecesi yaptığı konuşma da, “iki gündür sizlere eğlenceli dakikalar yaşatabilmek için yoğun mesai harcadık. Bazı etkinlikleri yapabilmemiz için, yolları kapatmak zorunda kaldık. Trafikte ortaya çıkan sıkıntılar için kusurumuza bakmayın.” Dedi.