BELEDİYE VETERİNER HEKİMİMİZDEN BASIN AÇIKLAMASI

BELEDİYEMİZ VETERİNER HEKİMİ FATMA NUR ULUNÇ’TAN BASIN AÇIKLAMASI

İskilip Belediyesi köpek itlaf birimi 1 Nisan 2019 yılı itibari ile lav edilmiştir. Belediye Başkanımız Ali Sülük bey’in talimatları doğrultusunda sokak hayvanlarının insancıl yöntemlerle, aşıları ve kısırlaştırılması yapılmaktadır. Kısırlaştırma işlemi akabinde sokak köpekleri belediyemiz tarafından oluşturulan, ve yiyecek bırakılan yerleşim yerlerinden uzak alanlara salıverilmektedir. Son dönemlerde sokak hayvanlarının saldırganlığına dair şikayetler tarafımıza iletilmektedir. Resmî kurumlardan aldığımız bilgiler doğrultusunda son 6 ay İçerisinde ilçe merkezinde 10 adet köpek ısırma vakasından dolayı hastaneye başvurulduğu tarafımıza iletilmiştir. Bu rakam Sungurlu’da 89, Kargı’da 67, Osmancık’ta 18 Mecitözü’nde 64 olarak kayıtlara geçmiştir. Sokak hayvanları ile ilgili belediyemiz tarafından yapılan uygulamalar tüm dünyada kabul görmüş yöntemlerdir. Sokak hayvanları konusunun insancıl yöntemler kullanılarak köpeklerin çevreye zarar vermemesi ana amacımızdır. Tüm hemşerilerimize hassasiyetle duyurulur.