DUYURUGenelHaberler

İstiklal Marşı vatan ve bayrak aşkımızın sesidir

Belediye Başkanımız Ali Sülük 12 Mart İstiklal Marşı’nın kabulü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Mesajında Şair Mehmet Akif Ersoy’un yazdığı İstiklal Marşı’nın, 12 Mart 1921’de Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından kabul edilişinin 100. yıldönümünü kutladığımıza dikkat çeken Başkanımız Ali Sülük, Mehmet Akif Ersoy tarafından kaleme alınan İstiklal Marşı’nın dün olduğu gibi bugün ve yarında yolumuzu aydınlatmaya devam edeceğinin altını çizdi. Başkanımız; “İstiklal Marşımızın, 12 Mart 1921’de Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından kabul edilişinin 100. yıldönümünü büyük bir heyecan ve gururla kutluyoruz. İstiklal Marşı, milletimizin özgür ve bağımsız yaşama iradesinin en güzel örneklerinden bir tanesidir. İstiklal Marşı ulusal birliğimizin, vatan ve bayrak aşkımızın, yüreğimizin derinliklerine işleyen şanlı mısraların sesidir.
12 Mart İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü’nde, başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, İstiklal Marşı’nın Şairi Mehmet Akif Ersoy’u ve milli mücadelemizin tüm kahramanlarını rahmet, minnet ve şükranla anıyorum. Allah bir daha bu millete İstiklal Marşı yazdırmasın” dedi.