İSKİLİP BELEDİYESİ Haberler Sanayi Sitesi Girişindeki Çınarlar Yeniden Dikildi

Sanayi Sitesi Girişindeki Çınarlar Yeniden Dikildi

Sanayi Sitesi Girişindeki Çınarlar Yeniden Dikildi post thumbnail image
Sanayi Sitesi Girişindeki Çınarlar Yeniden Dikildi
Yol genişletme çalışmaları kapsamında sökülen çınar ağaçları, Sakarya Mahallesi’nde yeniden toprakla buluşturuldu.
Belediye Başkanımız İsmail Çizikci, İskilip–Çorum yolu genişletme çalışmaları kapsamında Sanayi Sitesi girişi mevkiinde Park ve Bahçeler Müdürlüğümüz tarafından yürütülen çınar ağaçlarının söküm ve taşıma çalışmalarını yerinde inceledi. Başkanımız, ekiplerimizden süreç hakkında bilgi alarak çalışmaların titizlikle yürütülmesi konusunda değerlendirmelerde bulundu.
Yapılan çalışma kapsamında, Sanayi Sitesi girişi mevkiinde bulunan çınar ağaçları özel ağaç sökme makinesi kullanılarak zarar görmeden yerinden alındı. Taşınan çınar ağaçları, Sakarya Mahallesi’nde yeni düğün salonu yapılması planlanan alanda yeniden toprakla buluşturuldu.
İskilip Belediyesi olarak şehirleşme ve altyapı çalışmalarını sürdürürken çevreye duyarlı yaklaşımımızı da kararlılıkla sürdürüyoruz. Kentimizin doğal değerlerini korumayı önceleyen ekiplerimiz, ağaçların sağlıklı şekilde taşınması ve yeni yerlerine uyum sağlaması için süreci planlı ve kontrollü şekilde yürüttü.
Çalışmalarla ilgili değerlendirmede bulunan Başkanımız İsmail Çizikci,
“Şehrimizi geliştirirken doğayı geride bırakmıyoruz. Her ağacı bu kentin yaşayan bir değeri olarak görüyoruz. Daha yeşil, daha yaşanabilir bir İskilip için aynı hassasiyetle çalışmaya devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı.
Başkanımız İsmail Çizikci ayrıca, süreçte sağladıkları katkı ve desteklerden dolayı Çorum Belediye Başkanı Halil İbrahim Aşgın’a teşekkür etti.