Belediyemiz tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen Uluslararası “Bir Renk Bir İz” Sanat Çalıştayı’nın açılışı, bugün Hamiyet Atasoy Kültür ve Sanatevimizde gerçekleştirildi.
Beş gün sürecek çalıştayda, Türkiye’nin farklı şehirlerinden ve yurt dışından gelen sanatçılar, şehrimizin tarihi, kültürel ve doğal güzelliklerinden ilham alarak eserler üretecek. Çalıştay süresince sanatçılar, öğrencilerimiz ve sanatseverlerle bir araya gelerek sanat üretim süreçlerini paylaşacak, gençlerimizin sanata olan ilgisine katkı sunacaklar.
Program sonrasında açıklamada bulunan Belediye Başkanımız İsmail Çizikci, sanatın birleştirici gücüne dikkat çekerek şunları söyledi:
“Belediyemiz tarafından bu yıl ikincisini düzenlediğimiz Uluslararası ‘Bir Renk Bir İz’ Sanat Çalıştayı’nı, birbirinden kıymetli ressamlarımızla birlikte başlatmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Beş gün boyunca sanatçılarımız, ilçemizin tarihi ve kültürel dokusundan ilham alarak çok kıymetli eserler ortaya koyacak. Bu çalışmalar, hem şehrimizin sanatsal kimliğine hem de gençlerimizin sanata olan ilgisine katkı sağlayacaktır. Memleketimizin kültür ve sanatına değer katan herkese teşekkür ediyorum.”
Çalıştay kapsamında ortaya çıkacak eserler, 18 Ekim Cumartesi günü saat 14.00’te Temenne Parkı’nda düzenlenecek açık hava sergisinde halkımızın beğenisine sunulacak.
