YENİ BELEDİYE BAŞKANIMIZ ALİ SÜLÜK OLDU

31 Mart Mahalli İdareler seçimlerinde Milliyetçi Hareket Partisinden Belediye Başkan adayı olan Ziraat Yüksek Mühendisi Ali Sülük 5 bin 417 oy alarak İskilip Belediye Başkanı seçildi.

İSKİLİP BELEDİYE BAŞKANI ALİ SÜLÜK KİMDİR?

Ali Sülük, 25 Ekim 1971 tarihinde İskilip’te doğdu. İlkokulu ve ortaokulu Çorum’da tamamladı. Amasya Gökhöyük Ziraat Meslek Lisesini kazanıp lise öğrenimine burada devam etti. 1989 yılında Ziraat Meslek Lisesinden mezun olduktan sonra Ziraat Teknisyeni olarak göreve başladı.

Sülük,1993 yılında Çorum ili İskilip İlçe Tarım Müdürlüğü’ne atandı. 1995 yılında Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Tarla Bitkileri bölümünden mezun oldu. Aynı yıl yüksek lisans öğrenimine başladı. “Çorum İlinde Buğday Üretimi ve Sorunları” başlığıyla bir yüksek lisans semineri hazırladı.

Ali Sülük, 2002 yılında İskilip’te “Çorum-İskilip koşullarında bazı ekmeklik ve makarnalık buğday çeşitlerinin verim ve verim unsurlarının belirlenmesi üzerine bir araştırma” konulu yüksek lisans tezini başarıyla tamamlayarak Yüksek Mühendis diploması aldı.

2001-2012 yılları arasında İskilip İlçe Müdürlüğü’nde mühendis olarak görev aldı. Sülük, aynı zamanda İskilip İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü yaptı.

Evli ve 3 çocuk babasıdır. Orta derecede İngilizce bilmektedir.