DÂHÎ BEYİNLER AKIL OYUNLARINDA EBUSSUUD FIRTINASI

8-11 Ocak 2019  tarihleri arasında Çorum Belediyesi  tarafından düzenlenen ve Çorum merkez ve ilçe okullarının katılımıyla gerçekleştirilen 9. Dâhî Beyinler Akıl Oyunları yarışmalarında önceki yıllarda olduğu gibi  bu senede İskilip Ebussuud Efendi İlk ve  Ortaokulu,  antrenör öğretmenler Recep Bircan ve Ayten Bircan’ın nezaretiinde çalışan öğrencileriyle katıldıkları müsabakalarda , bireysel ve takım olarak büyük bir başarıya daha imza attılar.

Katılımın yoğun olduğu ve çekişmeli geçen müsabakalarda İlkokullar arası turnuvalarda Ebussuud Efendi İlkokulu öğrencilerinden Mehmet Ali Candan, Mert Şair, Furkan Arslan ve Özge Sarıkaya’dan oluşan satranç takımı İl 2. si ; Mürsel Kabal, Ezgisu Baştürk ve Nisa Battal’da oluşan mangala takımı İl 1.si oldular.

Ortaokullar  arası turnuvalarda ise Ebussuud Efendi Ortaokulu öğrencilerinden Münise Tosun, Emine Tosun ve Beyza Barış’tan oluşan mangala takımı İl 1. si ; Sılanur Çoban, Sudenur Çankal ve Esmanur Akköylü’den oluşan hedef-5 takımı İl 3. sü olurken, ferdî müsabakalarda ise reversi yarışmalarında Taha Bircan İl 1.liği ; koridor yarışmalarında  İsmail Can Köse İl 1.liği ve  Adil Dinç İl 2.liğini elde ettiler.

Ebussuud Efendi İlkokul Müdürü Ahmet Bilen alınan madalya ve kupaların tesâdüfî olmayıp uzun soluklu bir çalışmanın neticesinde elde edilen başarılar olduğunu vurgulayıp emeği geçen öğretmen ve öğrencilerini kutladığını belirtirken, Ortaokulu Müdürü Hasan Çatma da okullarında bu çalışmaların sistematik ve yoğun bir şekilde devam ettiğini, hedeflerinin çok yönlü zeka ve kabiliyetlere sahip insanoğlunun bu yönlerini okul dönemindeyken keşfetmek ve geliştirmek olduğunu , bunun içinde yapılan çalışmaların önemini dile getirerek bu konuda gayretlerini esirgemeyen öğretmenlerine teşekkür edip çalışmalarda yer alan öğrencileriyle beraber kendilerini de kutladığını ifade etti.