TARİHİ KALEMİZDE TARİHİ ADIM

BAŞKAN ÇATMA’NIN GİRİŞİMLERİ SONUÇ VERDİ. KALENİN RESTORASYON İŞİNE BAŞLANDI

Belediye Başkanı Recep Çatma’nın uzun süredir Kültür ve Turizm Bakanlığı nezdinde sürdürdüğü girişimler olumlu sonuç verdi. Başkan Çatma’nın Kalenin Restorasyonu için büyük çaba sarf ettiği ödenek çıkarıldı. Hemen ardından Restorasyon ihalesini alan İba Restorasyon Proje Mimarlık İnşaat Taahhüt firması ile 3 Ekim 2018 tarihinde sözleşme imzalandı. 5.10.2018 tarihinde ise yer teslimi yapıldı.

5.074.901 TL Bedelli ve 400 gün süreli Kalenin Restorasyonu işinin ön hazırlıklarına başlayan firma yetkilileri Belediye Başkanı Recep Çatma’yı ziyaret ederek görüş alış verişinde bulundular.

Belediye Başkanımız Recep Çatma altyapıda olduğu gibi üst yapıda da İskilip’in ihtiyacı olan tüm hizmetlerin takipçisi olmaya devam edeceklerini beyan ederek “Özellikle İskilip turizminin merkezi olacak Tarihi Kalemizin Restorasyonunun yapımına başlanmış olmasının mutluluğunu yaşıyoruz. Bu yatırımın gerçekleşmesinde emeği geçen milletvekillerimize, Kültür ve Turizm Bakanlığımıza ve bürokratlarımıza şükranlarımı sunuyorum. İskilip’imize ve siz değerli hemşerilerime hayırlı olmasını Rabbimden niyaz ediyorum” dedi.