İSKİLİP’TEN KAHRAMAN ORDUMUZA İSKİLİP DOLMASI

AFRİN KAHRAMANLARINA 41 KAZAN OSMANLI ORDUSUNUN SEFER YEMEĞİ İSKİLİP DOLMASI İKRAM EDİLDİ.

İskilip Belediyesinin organizasyonu ile Afrin, Zeytindalı operasyonundaki askerlerimize ikram edilmek üzere hazırlıkları tamamlanan dolma ekibi Belediye Meydanında düzenlenen törenle dualarla uğurlandı.

İSKİLİP’TE UĞURLAMA TÖRENİ DÜZENLENDİ

1 Mart 2018 Perşembe günü öğle namazından sonra düzenlenen törene Kaymakam Emre Dündar, Belediye Başkanı Recep Çatma, Ak Parti Çorum İl Başkan Yardımcıları Murat Günay, Yusuf Ahlatçı, Çorum Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Yabacıoğlu, Ak Parti İlçe Başkanı Mustafa Lek, Milliyetçi Hareket Partisi İlçe Başkanı Ali Alıcı, Sivil Toplum Kuruluşlarının Başkanları, muhtarlar, ilçe protokolü ve yüzlerce İskilipli katıldı.

Saygı duruşu ve istiklal Marşımızın söylenmesinin ardından Milliyetçi Hareket Partisi İlçe Başkanı Ali Alıcı, Ak Parti İlçe Başkanı Mustafa Lek, Belediye Başkanı Recep Çatma, Ak Parti Çorum İl Başkan Yardımcısı Murat Günay birier selamlama konuşması yaparak İskilip’te sağlanan bu birlik ve beraberlik ruhunun önemine işarete ederek kahraman ordumuza muzafferiyetler dilediler.

KİLİS’TE 41 KAZAN DOLMA KAZANI KURULDU

“KAHRAMAN ORDUMUZA 41 KERE MAAŞALLAH”

İskilip’ten uğurlanan kafile sabah saatlerinde Kilis’e ulaştı. 41 Adet Dolma kazanı kurularak pişirme işlemine başlandı. Askerimize yakışır lezzette ve kalitede pişirilmesine özen titizlikle özen gösterilen İskilip Dolması yapımı, dağıtımı için İskilip’ten dolma ustaları ile birlikte 30 kişilik ekip görevlendirilirken, Çorum’dan da gençlik kollarından yardımcı ekip kafileye katılarak Kilis’e gitti. Kilis Valiliği, Kilis Belediye Başkanlığı, Kilis İl Jandarma Komutanlığı, İl Gıda ve Tarım hayvancılık Müdürlüğü pişirme işleminde katkıda bulundu. İskilip Dolmasına yaygın ve yerel basından yoğun ilgi gördü.

BAŞKAN ÇATMA OPERASYON BÖLGESİNE GİDECEK DOLMALARI BİZZAT PAKETLEDİ

2 Mart Cuma akşamı Belediye Başkanı Recep Çatma, siyasi toplum kuruluşları ile sivil toplum kuruluşlarının başkanları ve temsilcileri otobüsle Kilis’e gitmek üzere İskilip’ten ayrıldılar. İskilip ekibine Çorum’dan Ak Parti İl Başkanı Mehmet Karadağ ve ekibi, Çorum Belediye Başkanı Zeki Gül’de katıldı.

Kilis’te sabah saatlerinde dolma kazanları açıldı. Sınır boylarında ve sıcak çatışmaların yaşandığı operasyon bölgesindeki kahramanlara dolma ulaştırmak için hummalı bir paketleme çalışması gerçekleştirildi.

10 BİN ASKERE İSKİLİP DOLMASI ULAŞTIRILDI

Bir taraftan Belediye Başkanı Recep Çatma hazır bulunan ekiple birlikte paketleme çalışmalarını süratle yürütürlerken, diğer taraftan da askeri yetkililerle dolma paketleri operasyon bölgesine ve sınır boylarındaki askerlerimize ulaştırıldı. Kusursuz organizasyonla Kilis’in havası değişti.

YAYGIN VE YEREL BASIN YOĞUN İLGİ GÖSTERDİ

Gerek Dolmanın yapımında gerekse paketlenip dağıtımı esnasında Kilis’te ve sınır hatlarında bulunan yerel ve yaygın basın ile ajanslar organizasyona büyük ilgi gösterdiler. Sık, sık TBMM İdare Amiri Çorum Milletvekili Salim Uslu ve Belediye Başkanı Recep Çatma ajans, gazete ve Tv kanallarına röportajlar verdiler.

7 DEN 70’E HERKESTEN DESTEK

Ordumuza İskilip Dolması ikramı organizasyonuna İskilip halkı yoğun ilgi gösterdi. Yaşlılar, gençler ve hanımlar ellerinden gelen katkıyı verdiler. Belediye Başkanı Recep Çatma özellikle yaşlılar olmak üzere çorbada tuzum olsun diyerek gelen İskiliplilere teşekkür etti.