BELEDİYE KÜLTÜR YAYINLARINDAN YENİ BİR ESER DAHA

ÇAKMAK DEDE KİTABI YAYINLANDI

500 Yıl önce yaşamış ve Evliya Çelebinin 40 bin müridinin olduğuna işaret ettiği, halk arasında Çakmak Dede olarak bilinen Mevlana Şeyh Muslihiddin Attar El İskilibi kitabı yayınlandı.

Eğitimci-Yazar, yerel tarihçi Nurettin Tanay’ın kaleme aldığı kitap, Belediye Kültür yayınları kapsamında hazırlanarak bastırıldı. Uzun süreli araştırma ve belgelendirme çalışmasının ardından zengin içeriği ve baskısı ile göz dolduran kitap okuyuculardan yoğun ilgi görüyor.

Çakmak dede hakkında ulaşılabilen tüm belge ve bilgiler kitapta yerini aldı. Bir başvuru kitabı ya da kaynak kitap olarak değerlendirilebilecek eser, araştırmacılara yol gösterecek niteliğe sahip olması bakımında ayrı önem taşıyor.

Belediye Başkanı Recep Çatma kitabın Belediye Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğünden temin edilebileceğini, bu tür çalışmalara her zaman destek olmaya devam edeceklerini beyan etti.