19 EYLÜL GAZİLER GÜNÜ KUTLANDI

19 Eylül Gaziler Günü anma programı saat 11.00’de Hükümet Konağı önündeki Atatürk Anıtı önünde başladı.

Gaziler Günü anma programına İlçe Kaymakamı Eyüp Kaykaç, Garnizon Komutanı Albay Çetin Öcal, Belediye Başkanı Recep Çatma, Sivil toplum kuruluşları ile siyasi partilerin temsilcileri, gazilerimiz, şehit yakınları ve çok sayıda İskilipli katıldı.

Atatürk Anıtı önünde düzenlenen törende şehit ve gazilerimiz için saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın söylenmesinin ardından Kaymakamlık, Belediye Başkanlığı ve Garnizon Komutanlığının çelenkleri sunuldu.

Günün anlam ve önemine ilişkin yapılan konuşmada özetle “Şehit ve gazisi olmayan Türk ailesi yok gibidir. Bu nedenle şehit ve gaziler Türk toplumunun ortak değerleridir. Kurtuluş Savaşında, Kore Savaşında, Kıbrıs Barış Harekatında, Doğu ve Güneydoğu Anadolu’da terörle mücadelede ve son olarak ta 15 Temmuz 2016 günü darbe girişiminde bir çok vatan evladı şehit ve gazi olmuştur. Türk Toplumu olarak ortak değerimiz olan 19 Eylül Gaziler Günü canlarını bu aziz vatana ve millete adayan gazilerimize ve hepimize kutlu olsun. Bu vatan için toprağa düşen tüm şehitlerimizin ve rahmetli olan gazilerimizin manevi huzurunda saygı ile eğilir, kahraman gazilerimize ve vatandaşlarımıza sevgi ve şükranlarımızı sunarız” denildi.

Buradaki törenin ardından protokol üyeleri, şehit yakınları ve gazilerimiz Jandarma Komutanlığında misafir edilerek ağırlandılar. Komutanlıkta, şehitlerimiz ve ebediyete intikal etmiş gazilerimiz için Kuranı Kerim okunarak dualar edildi.