ESERLERİYLE ANILACAK, TARİHE GEÇECEK

1872’DEN BU YANA YAPILMAYANI YAPTI

Belediye Başkanımız Recep Çatma hizmet ve yatırımlarla dolu görevde ikinci yılını tamamladı. Göreve geldiği günden bu yana altı adet altyapı çalışmasını sonlandırma noktasına getirmede yoğun gayretler sarf etti. Tüm altyapı çalışmalarının aynı süre zarfında başlayıp tamamlanması için yürüttüğü diplomasi sonucunu vermeye başladı. Bu gün itibarıyla İskilip Belediyesinin kuruluş tarihi olan 1872 yılından bu yana yapılmayan altyapıyı tamamladı. Koyduğu hedeflerin dışına çıkmadan, yılmadan, yorulmadan, azimle, kararlılıkla türlü sıkıntılara rağmen yolundan sapmadan sadece işine baktı. Bundan sonraki dönemlerde altyapı İskilip’in gündeminden çıkmıştır. Başkan Çatma henüz ikinci yılında bu eserleri ile tarihe geçmiştir.

ÜSTYAPIDA DA TARİHİ ADIMLAR ATILIYOR

Başkan Çatma üstyapıda da tarih yazmaya devam ediyor. İskilip ekonomisini rahatlatmak amacıyla hedefine koyduğu Açık Tarım Cezaevi, İskilip Meslek Yüksek Okuluna Yeni Bina ve İskilip Fen Lisesinin kazandırılmasında çabalarının karşılığını aldı. Fen Lisesi eğitime başladı. Meslek Yüksek Okulu yeni binası hızla yükseliyor. Açık Tarım Cezaevi’nin proje çalışmalarına başlandı.

TURİZM EYLEM PLANI PROJELENDİRME ÇALIŞMASI TAMAMLANIYOR

Kale merkezli Temenna, Ulucami, Belediye Hizmet Binası etrafı tarihi arastalarımızın restorasyonunu da kapsayan geniş kapsamlı turizm eylem planı uygulama safhasına geldi. Değişik branşlardan çok sayıda mimar bu plan üzerinde çalışmaktadır. Projelendirme çalışmasının ardından içinde bulunduğumuz yıl içinde uygulamalar başlayacaktır. Çalışmanın tamamlanması ile birlikte İskilip ekonomisi turizmden hak ettiği payı alacaktır.

MALİ DİSİPLİNİ SAĞLADI

Belediye harcamalarında sıkı bir mali disiplin sağladı. Altyapıdan dolayı yapılan yasal kesintilerin çokluğu, Belediyenin rutin hizmetlerinin sağlıklı yürümesi için sıkı bir mali disiplin politikası uyguladı. Bu uygulama ile Belediyemizin fatura edilmiş borçları düzenli bir şekilde ödenmektedir.

HALKTAN HİÇ KOPMADI

Altyapı çalışması nerede yapılırsa yapılsın doğal olarak günlük yaşamda sıkıntılara neden olmaktadır. Bu konuda özellikle sosyal medyada yapılan kara propagandaya halkımız itibar etmedi. İki yıl boyunca uğramadığı dükkân, mahalle, sokak kalmadı. Hemşerilerimizin gönlünde yer edinen Başkan Çatma her platformda çalışmalarını hedeflerini anlattı. Önemli projeleri hayata geçirme kararı almadan önce siyasi parti, sivil toplum kuruluşları, mahalle muhtarlarının görüşlerine başvurdu.

VİZYON SAHİBİ AZİMLİ VE KARARLI

Belediye Başkanımız Recep Çatma makamda programını yaptıktan sonra ekibi ile birlikte sahaya çıkıyor. Tüm çalışma alanlarında denetleme ve incelemelerde bulunuyor. Uygulamalarında kısa, orta ve uzun vadeli hesaplamalar yapıyor. Yediden yetmişe tüm hemşerilerimizin yaşam kalitesini artıracak projelerinin önce programını, sonra projelendirmesini yaparak uygulamaya hazırlıyor.

2 YILLIK FAALİYET RAPORU YAKINDA YAYINLANIYOR

Belediyemizin iki yıllık faaliyet raporu tüm ayrıntıları ve görselleri ile birlikte hazırlandı. Baskı aşamasında olan faaliyet raporumuzu hemşerilerimiz ücretsiz edinebileceklerdir. Belediye Başkanımız Recep Çatma İskilip’in tüm bölgelerinde yürütülen altyapı çalışmalarından kaynaklanan sıkıntıları olgunluk, anlayış ve sabırla karşılayan tüm hemşerilerimize teşekkür etti.