MİNİK ZEKÂLARDAN MUHTEŞEM BAŞARI

İskilip Ebussuud Efendi İlkokulu ve Ortaokulu öğrencileri 14-17 Ocak 2016 tarihleri arasında 4 gün boyunca devam eden 36 Okul ve  473 Öğrencinin katıldığı Çorum’da Necip Fazıl Kısakürek Gençlik Merkezinde düzenlenen III.Dahi Beyinler Akıl ve Zeka Oyunları yarışmalarından 8 Kupa ve 19 madalya ile dönerek büyük bir başarı örneği oldu.

İlkokullarda:Beyza Umaç, Tahir Semerci, Merve Akköylü, Ayla Top, Cansu Zehra İPEK ve Beyza Şen’den oluşan Satranç takımı İl 1.liği ; Emine Tosun, Münise Toson ve Beyza Umaç ’tan oluşan Mangala takımı İl 1.liği ; Beyza Umaç ,Cansu Zehra İPEK, ve Eren Yalçın ‘dan oluşan Akıllı Kareler takımı İl 1.liği ; Beyza Umaç, Sude Nur Çankal ve Sıla Nur Çoban’dan oluşan  Hedef 5 takımı İl 2.liği elde edilmiştir.

Ortaokullarda:Nida Nur Kabal, Fatma Nur Çukur ve Burak Çoban’dan oluşan Mangala takımı İl 1.liği;  Emine Sena Top, Sena Yel ve Nida Nur Kabal ‘dan oluşan Akıllı Kareler takımı İl 2.liği;  Nida Nur Kabal, Recep Hanay ve Osman Şen’den oluşan Hedef 5 takımı İl 1.liği;  Abdülkadir Darıcı, Yunus Emre KILIÇ ve Sıla Kaya’dan oluşan Becerikli Yapılar Takımı İl 2.liği elde edilmiştir.

İdari sportif sorumlu Murat Aküzüm bu başarının en büyük aktörü olarak okulda Satranç Ders Dışı Faaliyeti gerçekleştiren Recep Bircan’ ın zeka oyunlarına ait materyal sayısı çok kısıtlı olmasına rağmen, öğrenci sayısı ve maddi imkanlar olarak kendilerinden çok fazla imkanlara sahip olan okullar ile yarıştıklarını, buna rağmen İl çapında ulaşılması zor bir başarıya imza attıklarını dile getirdi.

Yarışmada İlçeden gelen tek takım olmalarına rağmen elde ettikleri başarının yarışmadaki diğer okullar tarafından da takdirle karşılandığını ve Çorum’da Zeka oyunları denilince akıllara ilk olarak İskilip ve Ebussuud Efendi İlkokulu ve Ortaokulu’nun geldiğini dile getiren Murat Aküzüm, öğrencileri ile öğretmenlerinin ilçemizin ve okulumuzun adının duyurulmasında çok büyük katkısı olduğunu söyledi.

Çocuklarımızın başarısı bizi çok gururlandırdı. Bu tür etkinlikler çocuklarımızın hayata hazırlanmasında çok büyük öneme sahiptir. Meslek hayatım boyunca çocuklarımızın sosyal gelişimlerine katkı için bu tür faaliyetlerin gerçekleştirilmesi için çalışma arkadaşlarımla el birliğiyle çalıştık. Ebussuud Efendi İlkokulunda çalıştığım süre içinde de bu gayretimiz arkadaşlarımızla devam etti. Çocuklarımızın bu tür etkinliklere katılması, ailelerinin bu etkinliklere izin vermesi ve çocuklarını desteklemesi ve aldıkları ödüller, bir nevi bizim de gayretlerimizin ödülü oldu. Onların her alanda başarılı olması için her zaman çalışmaya devam edeceğiz. Yeter ki onlar mutlu olsunlar. Çocuklarımızı ayrı ayrı kutluyorum. Allah yollarını ve bahtlarını açık etsin.

Ayrıca çocuklarımızın başarısında emeği oldukça fazla olan Müdür Yardımcımız Murat Aküzüm, Sınıf Öğretmenimiz Recep Bircan ve Ebussuud Efendi Ortaokulu Beden Eğitimi Öğretmeni Utku Ulaş Gölbaş’ı da tebrik ediyorum. Bir okul ne müdürüyle, ne öğretmeniyle ne de öğrencisiyle tek başına başarılı olamaz. Bir okulda başarının ilk şartı aile olabilmektir. Ailemizin değerli üyelerinin hepsine; idarecilerimize, öğretmenlerimize, öğrencilerimize ve velilerimize katkılarından dolayı teşekkür ederim. Umuyoruz ki; çocuklarımızın bu başarılarını, destek bulmamız halinde, ülke genelindeki yarışmalarda da görürüz.

Okul Müdürü Hasan Çatma, kendisinin de Ebussuud Efendi  İlkokulu mezunu olduğunu dile getirerek 2015-2016 Eğitim ve Öğretim yılı I. Döneminde Çorum’da yapılan müsabakalardan 9 kupa ve 30 madalya ile döndüklerini belirterek ,  Okullarının bu yıl Satranç, Mangala , Hedef 5 ,  Akıllı Kareler ,Becerikli Yapılar Zeka oyunları da dahil Yıldız Erkek ve Kız Futsal, Küçük Erkek Futsal,Küçük Kız Voleybol, Yıldız Kız ve Erkek Atletizm,Küçük Kız ve Erkek Atletizm,Yıldız ve Küçük Kızlar Oryantiring, Yıldız Kız ve Erkek Bocce,Küçük Kız ve Erkek Bocce, Yıldız Kız ve Erkek Dart Branşlarında Çorum’ da yapılan spor müsabakalarına katılacaklarını belirtti.

Okullarına her konuda destek olan İlçe Kaymakamı Şuayib Gürsoy, Belediye Başkanı Recep Çatma, Öğrenci velileri ile Ebussuud Efendi İlkokulu Müdürü Ahmet Bilen, Müdür Yardımcısı Cemil Ünlüeloğlu, Murat Aküzüm ile Satranç Antrenörü Recep Bircan ve Beden Eğitimi Öğretmenleri Utku Ulaş Gülbaş ‘a teşekkürü bir borç bildiğini dile getirdi.