ATATÜRK İSKİLİP’TE SAYGIYLA ANILDI

Cumhuriyetimizin kurucusu büyük önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk aramızdan ayrılışının 77. Yılında saygı ve rahmetle anıldı.

Anma programı Hükümet Konağı önündeki Atatürk Anıtının önünde başladı. Programa Kaymakam Vekili Önay Altuntaş, Garnizon Komutanı Albay Çetin Öçal, Belediye Başkanı Recep Çatma, kurum müdürleri, siyasi parti başkanları, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, öğrenci, öğretmen ve çok sayıda İskilipli katıldı. Kaymakamlık, Garnizon Komutanlığı ve Belediye Başkanlığının çelenk sunumunun ardından saat 09.05’te Belediyemiz merkezi sisteminden yayınlanan siren sesi ile iki dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. İstiklal Marşı okunurken bayraklar yarıya indirildi.

Buradaki törenin ardından Azmimilli Ortaokulu Müdürlüğü salonunda öğrencilerin hazırladığı anma programı ilgi ile izlendi. 10 Kasım Atatürk’ü Anma haftası dolayısıyla okullarda düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilerin ödülleri dağıtıldı. Atatürk’ü Anma haftası (10-15 Kasım) süresince İskilip’teki tüm okullarda anma etkinlikleri devam edecek.  Belediye Başkanımız Recep Çatma “Cumhuriyetimizin kurucusu, büyük önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, bu toprakları kanlarıyla bize vatan yapan tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum.” dedi.