CUMHURİYET BAYRAMI TÖRENLERLE KUTLANDI

Cumhuriyetimizin kuruluşunun 92. Yılı İskilip Şehit Mikail Kaya Şehir Stadyumunda törenlerle kutlandı.Kutlamalara Kaymakam Şuayib Gürsoy, Garnizon Komutanı Albay Çetin Öçal, Belediye Başkanı Recep Çatma, protokol mensupları, tüm okullar ve İskilipliler katıldı.

Coşku içinde kutlanan bayram sabah saat 09.00’da İlçe Kaymakamı Şuayib Gürsoy’un  Kaymakamlık Makamında tebrikleri kabulü ile başladı. Şehir Stadyumunda saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan bayramın anlam ve önemini belirten konuşmayı kaymakam Şuayib Gürsoy yaptı. Gürsoy konuşmasında özetle “ Bu gün Aziz Milletimizin ebedi Başkomutanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde ‘Ya İstiklal, Ya Ölüm’ parolasıyla başlattığı ve bütün imkansızlıklara rağmen büyük fedakarlık ve kahramanlıklar göstererek eşsiz bir zaferle taçlandırdığı Kurtuluş Savaşı’nın neticesinde kurulan ve kendi vatanını üzerinde bağımsız yaşama iradesinin vücut bulduğu bir eser olan Cumhuriyetin 92. Kuruluş yıldönümünü kutlamanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bu duygu ve düşünceler içerisinde sizlerin Cumhuriyet Bayramını kutluyor, Millet olarak yaşadığımız bu büyük gurura vesile olan Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını ve bu toprakları bize yurt yapma yolunda hayatlarını feda eden şehitlerimizi saygı ve minnetle anıyorum” dedi.

Bayram kutlamaları, öğrencilerin okudukları şiirler, halk oyunları gösterileri, Cumhuriyet Bayramı konulu yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödül dağıtımı ve okullarımızın resmi geçit töreni ile son buldu.