“40 ÇOCUKLA BARIŞ YOLU PROJESİ”NİN İLK AYAĞI İSKİLİP’TE BAŞLADI

Ak Parti Çorum Milletvekili Lütfiye İlksen Ceritoğlu Kurt “40 Çocukla Barış Yolu Projesi” kapsamında çalışmalar yapmak üzere beraberinde Ak Parti İl Başkanı Rumi Bekiroğlu’nun eşi, İl Yönetim Kurulu Üyelerinin eşleri, Merkez İlçe Yönetimi ile birlikte Hitit Üniversitesi, İskilip Meslek Yüksek Okulu’nda çocuklara yönelik barış temalı seramik eğitimi vermek üzere uzmanlarla İskilip’e geldi. Milletvekili Lütfiye İlksen Ceritoğlu Kurt’u İskilip’e gelişlerinde İlçe Başkanı Ali Koçkaya, Belediye Başkanımız Recep Çatma’nın eşi Ayfer Çatma, ilçe kadın kolları ve teşkilat mensupları karşıladı.

KURT ; “TÜM ANNELER ADINA TERÖRÜ LANETLİYORUZ”

Eğitim programı öncesi yönetim adına açıklama yapan Milletvekili Lütfiye İlksen Ceritoğlu Kurt Ak Parti yönetimi ve anneler olarak terörü lanetlediklerini, siyaseti kanla beslenerek yapan ve örgütlerden destek alan grupları kınadıklarını beyan etti. Kurt, “Dağlıca’da ve ülkemizin huzuru için görevleri başında hain saldırılar sonucu şehit düşen  güvenlik güçlerine Allah’tan rahmet, ailelerine ve milletimize başsağlığı diliyorum” dedi.

ÇOCUKLARIMIZA VE GENÇLERİMİZE HUZURLU BİR GELECEK HAZIRLAMAK İÇİN ÇABALIYORUZ.

Çalışma kapsamında İstanbul Üniversitesi Öğretim Görevlisi Aydan Birdevrim başkanlığında, Milletvekili Lütfiye İlksen Ceritoğlu Kurt’un himayelerinde, Boğazkale ve İskilip Belediye Başkanlarının  destekleri ile 52 öğrenciye Hitit tabletleri görünümünde barış temalı seramik eğitimi verildi. Eğitim üç gün boyunca devam edecek. Öğrencilerin elllerinden çıkan eserler 2-3-4 Ekim 2015 tarihlerinde Boğazkale’de düzenlenecek festivalde çocukların isimleriyle barış yolu etkinliğinde sergilenecek.

“40 Çocukla Barış Yolu Projesi” etkinliği hakkında bilgi veren Milletvekili Kurt; “ Gençlerimizin ve çocuklarımızın huzur içinde yaşayacağı bir gelecek hazırlamak amacıyla ülkemizin hizmetindeyiz. Çocuklar, barışı, aktiviteyi, sosyalleşmeyi, sosyal ve sanatsal faaliyetlere katılmayı öğrendikçe bu faaliyetler ülkemize, milletimize hizmet olarak yansıyacaktır. Barış yolu, Arkeoloji ve yemek etkinliği çerçevesinde Boğazkale Hattuşe etkinliklerinin ilk ayağını gerçekleştirmek, ilk tuğlalarını yaptırmak üzere İskilip’teyiz. Tarihimizi, çocuklarımızı, gençlerimizi, Hitit uygarlığının tanıtımını önemsiyoruz.” dedi. Milletvekili Lütfiye İlksen Ceritoğlu Kurt ve beraberindeki heyet çocuklarla uzun süre çalıştıktan sonra gördükleri ilgi ve misafirperverlikten dolayı Belediye Başkanı Recep Çatma, eşi Ayfer Çatma, İlçe Yönetimi ve Meslek Yüksek Okulu öğretim görevlilerine teşekkür ederek akşam saatlerinde İskilip’ten ayrıldılar.