TIMARLI 2 (KIZILIRMAK) SULAMA PROJESİNDE ÇALIŞMALAR BAŞLADI

İskilip’in 55 Yıllık hayali olan, 77 bin dekar tarım arazisini sulayacak Çorum’un ikinci büyük sulama projesinde çalışmalara başlandı.

160 Milyon TL Bedelli sulama projesinin ihalesi Çorum Milletvekillerimizin girişimleri ile 2 Nisan 2015 tarihinde yapılmıştı. İskilip, Bayat ve Uğurludağ ilçelerinde 77 bin dekar araziyi sulayacak olan projede yüklenici firma şantiyeyi kurarak çalışmalara başladı.

Belediye Başkanımız Recep Çatma İskilip’in gündemini 55 yıldır meşgul eden Tımarlı 2 Kızılırmak Sulama projesinin tamamlanması ile birlikte 77 bin dekar arazinin sulanacağını bunun başta tarım sektörü olmak üzere sosyal ve ekonomik yansımalarının son derece önemli olduğunu belirtti. Başkan Çatma “Projenin ihale edilme sürecinden çalışmaların başlamasına kadar yoğun gayret sarf eden Çorum Milletvekillerimize ve tüm emeği geçenlere şahsım ve İskilip halkı adına şükranlarımı sunarım” dedi.