İSKİLİP MESLEK YÜKSEKOKULUMUZ’UN DOLULUK ORANI YÜZDE 100 OLDU

Doç. Dr. Muammer Cengil “Okulumuzun acil ihtiyaç duyduğu ek bina ve öğrencilerin barınma sorunlarının çözümü için yoğun gayret harcayan İskilip Kaymakamımız Sayın Şuayib Gürsoy, Belediye Başkanımız Sayın Recep Çatma, İskilipli Sanayici ve İş Adamlarımız başta olmak üzere emeği geçen herkese teşekkürlerimizi sunarız.”

İskilip Meslek Yüksek Okulu Müdürü Doç. Dr. Muammer Cengil İskilip Meslek Yüksek Okulunun 2015-1016 eğitim, öğretim yılında doluluk oranının yüzde yüz olduğunu, öğrenci sayısının 300’ün üzerine çıktığını beyan etti. Cengil konu ile ilgili yaptığı açıklamada;

“İskilip Meslek Yüksekokulumuz 2015-2016 Eğitim-Öğretim yılında yeni açılan bölümlerle birlikte yüzde 100 doluluk oranına ulaşmıştır. Okul, yeni bölümler açarken ülkenin sosyo-ekonomik durumunu inceleyip, istihdam odaklı, tercih edilen bölümleri bünyesine katmıştır. Gerek açılan bölümlerin doluluk oranı, gerekse mevcut bölümlerin her sene yükselen puan ortalamaları ile açılan bölümlerdeki tercihin doğruluğu bir kez daha kanıtlanmış oldu.

2015 yılında Yüksekokulumuzda 5 farklı programda öğrenci alımı gerçekleştirmiştir. Geleneksel El Sanatları, Kuyumculuk ve Takı Tasarımı ve Mimari Restorasyon programlarımıza ilaveten bu yıl yeni açılan İç Mekan Tasarımı ve Grafik Tasarımı programlarına ilk defa öğrenci alımı gerçekleştirilmiştir. İç Mekan Tasarımı, Grafik Tasarımı ve Mimari Restorasyon Programlarımızda hem 1. Öğretim hem de 2. Öğretim’e öğrenci alımı yapılmıştır.

Yeni yapılacak kayıtlarla öğrenci mevcudumuz 300’ün üzerine çıkmıştır. Okulumuzun acil ihtiyaç duyduğu ek bina ve öğrencilerin barınma sorunlarının çözümü için yoğun gayret harcayan İskilip Kaymakamımız Sayın Şuayib Gürsoy, Belediye Başkanımız Sayın Recep Çatma, İskilipli Sanayici ve İş Adamlarımız başta olmak üzere emeği geçen herkese teşekkürlerimizi sunarız.” dedi.

MESLEK YÜKSEK OKULUMUZUN MEVCUT BÖLÜMLERİNİN KONTENJAN DURUMLARI

Geleneksel El Sanatları Programı: 1. Öğretim’e 21 yeni kayıt (Doluluk %100)

Kuyumculuk ve Takı Tasarımı Programı: 1. Öğretim’e 21 yeni kayıt (Doluluk %100)

Mimari Restorasyon Programı: 1. Öğretim 31 ve 2. Öğretim 31 toplam 62 yeni kayıt (Doluluk %100)