TOKİ’DE 2+1’DEN 3+1’E GEÇİLDİ

Belediye Başkanı Recep Çatma’nın Toplu Konut İdaresi (TOKİ) ile yaptığı görüşmeler TOKİ tarafından uygun görülmüş ve 75 m2 2+1 daireler için alt gelir grubunda olan vatandaşların başvuruları belediye bünyesinde oluşturulan “TOKİ Başvuru Bürosu”nda alınmaya başlamıştı.

Ancak 2+1 daireler için TOKİ tarafından 09 Mart-30 Nisan 2015 tarihleri arasında verilen başvuru sürelerinde yeterli talep toplanamadı. Yeterli talebin toplanamamasının ardından tekrar harekete geçen başkan Çatma, vatandaştan gelen 3+1 konut talebini değerlendirerek TOKİ ile yeniden görüşme sağladı.

Yapılan bu görüşme sonrasında vatandaşların taleplerini tekrardan gözden geçiren TOKİ 3+1 tipi konut talebi sebebiyle söz konusu 2+1 konutları revize ederek C1 (3+1) tipi 93 konut ile 1 adet büfenin yapılmasını uygun gördü.

Yapımı planlanan C1 (3+1) tipi 93 adet konutun alanı 110 metre kare olacak. C1 tipi konut alıcısının kendisinin, eşinin ve velayeti altındaki 18 yaşından küçük çocuklarının üzerinde tapuya kayıtlı konutu olmadığını beyan eden ve daha önce idareden konut almamış olan şartlarına haiz kişilerden belirlenmesi TOKİ Başkanlığı yükümlülüğünde olacak.  Ancak, kat irtifakı veya kat mülkiyeti tesis edilmemiş olanlar bu hüküm dışında tutulacak.

144 AY TAKSİTLE EV SAHİBİ OLMA İMKÂNI SAĞLANDI

1 Adet konutun ortalama satış fiyatı 120.500,00 TL olacak. Konutların taksit tutarı 711 TL olarak belirlenirken 144 ay vade ile ödenecek.

TOKİ’ye ilk müracaatta 6 bin lira yatırılırken, TOKİ inşaatın yüzde 50’lik kısmını bitirdiğinde vatandaşlarla sözleşmeye oturacak. Bu sözleşmede de 12 bin TL ödenecek. Bu süre zarfında toplamda 18 bin TL ödeyecek olan vatandaş ortalama taksit tutarı olarak belirlenen 711 TL’lik taksiti evine oturmaya başladıktan sonra 144 ayda ödeyecek.

İnşaatla birlikte çevre düzenlemesi, park ve sosyal yaşam alan uygulamaları da birlikte yürütülecek.