ETNOGRAFYA MÜZESİNDE İSMİNİZ YAŞASIN

Mülkiyeti Belediyemize ait bir süredir eşya toplama çalışmaları devam eden Kaleboğazı mahallesinde Borborlar konağı olarak bilinen 160 yıllık geçmişe sahip ve Etnografya Müzesi olarak değerlendirilmesi kararlaştırılan konakta teknik düzenlemelerde sona gelindi.

Geçmişten günümüze günlük yaşamda İskilip’te kullanılan eşyalar, kaybolmuş veya kaybolmaya yüz tutmuş mesleklerde kullanılan materyaller ile İskilipli âlimler ve eserleriyle iz bırakan şahsiyetlerin sembolize edileceği müzenin yaz başlangıcında açılması planlanıyor.

Arkeolog ve sanat tarihçisi hemşehrimiz Ali Kılcı’nın yönetiminde İskilip Belediyesi, İskilip Kaymakamlığı, Çorum Müze Müdürlüğü, üyesi bulunduğumuz Tarihi Kentler Birliği ile işbirliği içinde devam eden çalışmalar sonucunda geçmişte kullanılan eşyalar görsel olarak sergilenerek gelecek kuşaklara aktarılacak.

Toplumumuza, kent hafızasına ve İskilip turizmine önemli katkı sağlayacak müzeye hemşerilerimizin katkıları en önemli unsur olarak değerlendirilmektedir. Müzeye katkıda bulunan hemşerilerimizin isimleri bağışladıkları eşyaların üzerine montajlanacak. Tanzim ve teşhir planları hazırlanan müzeye katkıda bulunarak isminin yaşamasını isteyen hemşerilerimizin Belediyemiz Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğüne başvurmaları yeterlidir.