HAMDİ HAFIZ’DAN KENT ARŞİVİMİZE ÖNEMLİ DESTEK

40 Yılı aşkın süredir makale, kitap ve vaazları ile toplumumuzu aydınlatan A.Hamdi Ertekin Belediyemiz Kent Arşivinde bulunan Osmanlıca Türkçesi ile yazılmış kitapları tasnif etti. Yaklaşık 27 kitap üzerinde çalışan Ertekin kitapların adı, içeriği, ne amaçla yazıldığını günümüz Türkçe’ sine çevirerek kayıt altına alınmasını sağladı. Kent Arşivinde gönüllü olarak akşam saatlerine kadar mesai yapan Ertekin Belediyenin bu adımının önemine vurgu yaparak geçmişteki ve bu günün bilgi, belge ve dokümanlarının gelecek kuşaklara aktarılmasının değerli bir hizmet olduğunu beyan ederek Belediye Başkanımız Recep Çatma’ya teşekkür etti.

Belediye Başkanımız Recep Çatma “Kent Arşivine bilgi, belge ve kitap desteğinin haricinde emek harcayarak Osmanlı Türkçesi ile yazılan kitapları günümüz Türkçe’sine çevirmek için sarf ettiği gayretlerinden dolayı Hamdi Ertekin hocamıza teşekkür eder, şükranlarımı sunarım.”  dedi.