İSTANBUL’DAKİ BULUŞMAYA AZ KALDI

İskilip Belediyesi   tarihi geçmişi 500 yıl öncesine dayanan ve İskilip’in kültüründe önemli bir yere sahip olan İskilip Dolmasını  tanıtabilmek amacıyla İSYAD’ ın İstanbul’da düzenleyeceği etkinliğe destek verecek.

İSYAD’ ın düzenleyeceği  Dolma gününde 3000 İskilipli hasret giderecek ve etkinliğe İstanbul’un yanı sıra diğer illerden de pek çok İskilipli  katılacak.

Kısa adı İSYAD olan İskilip Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Mustafa Biçer ve  altı üyesi Başkan Öztürk’ e,  3 Temmuz’da İstanbul Ümraniye’de Taşdelen  piknik alanında düzenlenecek olan ve  3000 İskiliplinin katılımının planlandığı dolma  günü hakkında bilgi vermek için İskilip’e geldiler  ve şenlik  için Belediye’nin desteğini talep ettiler.

İskilip dolmasının tanıtımının yapılması noktasında büyük bir organizasyon olacak olan etkinliğe İstanbul ‘da yaşayan İskiliplilerin yanı sıra diğer illerden de katılımın olacağını  ifade eden İSYAD yetkilileri ilçe dışında yaşayan İskiliplilerin bir araya gelip kaynaşmasında dolma gününün büyük bir öneminin olduğunu ifade ettiler.

Bu noktada İskilip Belediyesi olarak  devreye girerek hemşerilerin bir arada  bulunacağı böyle bir güne destek vermekten mutluluk duyacaklarını  ifade eden Başkan Orhan Öztürk  ‘ İskilip ‘in vazgeçilmez tatlarından biri olan ve atalarımızın mirası olan bu güzel dolma geleneğinin gelecek nesillere aktarılması,  bunun yanı sıra insanlara tanıtılması noktasında Geleneksel Dolma gününün önemli bir yere sahip olduğuna inanıyoruz ve Belediye olarak bu güne destek vermekten büyük mutluluk duyacağız’ dedi.