YÖNETİCİLERİN RESİMLERİ KALDIRILDI

İskilip Belediyesi, Başbakanlığın 2004/26 nolu genelgesinde yer alan “Kamu hizmetlerinin yürütülmesine hiçbir yararı bulunmayan bu uygulamaya son verilmesi ,ancak  tarihe mal olmuş Türk büyüklerine ait resim ve fotoğrafların ,gereken özen gösterilerek bakımlı bir şekilde sergilenmeye devam edilmesi uygun görülmüştür.”ibaresine  binaen Belediye binasında bulunan ve  İskilip’te Belediye başkanlığı görevinde bulunmuş kişilerin resimlerinin sergilendiği panoyu kaldırdı.

İskilip Belediyesinin kurulduğu ilk andan itibaren İskilip’e hizmet eden Belediye başkanlarının resimlerinin yer aldığı ve onların başkanlık görevinde ne kadar zaman bulundukları hakkında bilgi veren pano, kanunun yürürlüğe girmesi ile birlikte Belediye yöneticileri tarafından kaldırıldı.

Bu uygulama neticesinde artık kamu kuruluşlarında ve dolayısıyla Belediye binalarında  Türk Büyüklerinin dışındaki kişilerin resimlerine yer verilmeyecek. Kamu binalarının görünümüne ilişkin bu uygulamanın  nasıl bir farklılığı  ortaya çıkacağı ilerleyen zamanlarda daha belirgin olarak görülebilecek.