RAVELLİ’DEN İSKİLİP’Lİ GENÇ KIZLARA İŞ İMKANI

Mintay Tekstil A.Ş.bünyesinde Çorum’da faaliyete geçecek olan Ravelli Gömlek Fabrikası Müdürü Bilal Türkoğlu ve Birol Bahçeci  İskilip Belediye Başkanı Orhan Öztürk’ü makamında ziyaret etti.

Çorum Organize Sanayi bölgesinde faaliyete geçecek olan ve yaklaşık 1500 kişiye iş imkanı sağlayacak olan Ravelli gömlek fabrikası için işçi alımına başlayan firma yetkilileri  bu kapsamda İskilip halkına da iş imkanı sağlayabilmek amacıyla görüşmede bulunmak için  Başkan Öztürk  ile bir araya geldi.

Başkanlık makamında gerçekleşen görüşmeye İskilip Halk Eğitim Müdürü Metin Alkan’ın yanı sıra  Zaman Gazetesinden Cengiz Aksan,Kent Haber gazetesinden Kemal Bolay da  katıldı.

Ravelli fabrika müdürü Bilal Türkoğlu fabrika için ilk etapta çekirdek kadroyu oluşturacak elemanları almayı düşündüklerini belirtirken özellikle bayan elemanlara ağırlık vermeyi amaç edindiklerini ifade etti.Bu kapsamda İskilip halkına da iş imkanı sağlamaktan mutluluk duyacaklarının altını çizen Türkoğlu” Amacımız yalnızca Çorum için istihdam oluşturacak bir fabrika olmak değil çevre ilçelerdeki insanlarımıza da  bu konuda  imkan sağlayabilmektir .Bu açıdan biz İskilip’ten de fabrikamızda çalışabilecek kişiler olduğuna inanıyoruz ve onlara iş imkanı sağlamak istiyoruz” dedi.

Bilal Türkoğlu ilk etapta alınan işçilerin belli bir eğitimden geçeceklerini ve bu doğrultuda ilgili bölümlerde görevlendirileceklerini ifade ederken 2005 yılı sonuna kadar 500 kişiyi işe almış olacaklarını,  bu kapsamda İskilip’ten de 200 ‘e yakın kişiye iş imkanı sağlamak istediklerini  belirtti.