KADINLAR YEREL GÜNDEM 21 ÇATISI ALTINDA BİRLEŞTİ

İskilip Belediyesi Yerel Gündem 21 Kadın Meclisi  gerçekleştirilen  toplantı sonrasında resmi olarak faaliyetlerine başladı.İskilip Belediyesi Çorum ve ilçeleri içerisinde bir ilki gerçekleştirerek İskilipli hanımları Yerel Gündem 21 çatısı altında toplayarak faaliyete geçirmeyi başardı .

Bu gün saat 10.00 ‘da Belediye yaşlılar lokalinde gerçekleştirilen toplantı esnasında Yerel Gündem 21 Kadın Meclisi başkanı ve üyeleri ile meclis komisyonları başkanlarının tespiti gerçekleştirildi.İskilipli bayanların yoğun ilgi gösterdiği toplantı İskilip Belediye Başkanı Orhan Öztürk’ün konuşması ile başladı.Öztürk konuşmasında İskilipli bayanların böyle bir platformda bulunmasından büyük memnuniyet duyduklarını ve İskilip için yapılabilecek projelerde İskilipli bayanlara büyük işler düştüğünü ifade etti.Başkan Öztürk Yerel Gündem destekli olarak gerçekleştirilecek çalışmalar esnasında Kadın meclisi ve üyelerine çok fazla görev düştüğünü ve yapılacak etkinliklerde tüm İskilipli bayanları görmek istediklerini ifade etti.

Toplantı esnasında Kadın meclisi üyeleri tarafından Kadın Meclisi başkanı ile alt komisyonların başkanları ve üyeleri seçim yolu ile tespit edildi.Yapılan seçimler sonucunda İskilip Yerel Gündem 21 Kadın Meclisi başkanlığına Ayla Öncü başkan vekilliğine ise Nuriye Kocasaraç ve Zahide Akkoca  seçildi.Meclis üyelerinin de belirlendiği seçimler neticesinde Emine Öztürk,Melek Çarıkçı  ve Filiz Parpucu  Kadın Meclisi üyesi olarak tespit edildi.

Yapılan seçimler sonucunda Kadın Meclisinin alt komisyonunda yer alan Çevre Komisyonu başkanlığına Gülten Çintiriz üyeliğine ise Suna Yurttaş ve Ayşe Kaya seçildi.Eğitim Komisyonu başkanı ve üyelerinin de belirlendiği seçimler sonrasında Eğitim Komisyonu başkanlığına Havana Bodur getirildi.Aynı seçimler esnasında Kadınlara Destek Komisyonu Başkanlığına Zahide Dalkıran ,Beceri Kazandırma Komisyonu Başkanlığına Güler Şanlı, üyeliğine Müzeyyen Keserci ,Çocuk Komisyonu Başkanlığına  da Perihan Çarkacı görevlendirildi.

Toplantı sonrasında Kadın Komisyonu başkanları ve üyeleri İskilip Belediye Başkanı Orhan Öztürk’ü makamında ziyaret ettiler.Gerçekleştirilen ziyaret esnasında Kadın Komisyonu Başkanı Ayla Öncü  toplantıda alınan kararlar ve Kadın Meclisi tarafından  yapılacak çalışmalar hakkında  başkana bilgi verdi.Söz konusu ziyarette Başkan Öztürk Kadın Komisyonu başkan ve üyelerini tebrik ederek Belediye olarak Kadın Meclisine  her türlü konuda destek vereceklerini ve İskilipli bayanlardan İskilip için faydalı olabilecek çalışmalar beklediklerini ifade etti.

İskilip Yerel Gündem 21 destekli Kadın Meclisi başkan ve üyeleri  bir sonraki  toplantıyı 02.12 .2005 saat 14.00’da yapma kararı alarak dağıldı.