BİR AYDA ÜÇ DİZİ FİLM

İskilip ,son bir ayda çekilen filmlerle film stüdyosuna döndü.Geçtiğimiz günlerde yönetmenliğini Murat Aslan’ın yaptığı Şeyhyavsi ve Şehitoğlu dizi filmlerinin ardından,şimdi de yönetmenliğini Haluk Göl’ün yaptığı “Bir Çift Çizme” adlı filmin  çekimleri ilçemizde yapılıyor.

Çekimleri yapılan bu dizinin ana temasını milli ve manevi değerleri ön plana çıkarmak ,kaybolan milli değerlerin aslında günümüz dünyasında ne kadar önemli olduğunu vurgulamak oluşturmaktadır.İlginç aksiyon sahnelerinin de bulunduğu bu filmlerden Şeyhyavsi dizisi 40 dakika ,Şehitoğlu dizisi 40 dakika, “Bir Çift Çizme” filminin yayın süresi ise  65 dakikadan oluşmaktadır.

Çekimleri tamamlanan Şeyhyavsi ve Şehitoğlu dizileri 14 aralık 2004 Salı günü saat 21.00 ‘da TGRT ekranlarında gösterildi ve büyük beğeni topladı.Halen çekimleri devam eden dizi film ise  önümüzdeki haftalar da Kanal 7 televizyonunda yayına girecek Film çekimlerinde büyük kolaylık gösteren İskilip halkı çekimler sırasında aynı zamanda Kuzey Vargın ,Yılmaz Tüzün,Özcan Varaylı gibi dizi film oyuncuları ile tanışırken ,sinema televizyon ve tiyatro dünyasının başarılı sanatçıları ile de bir araya gelebilme fırsatı buluyor.

Dizi film çekimlerinin alt yapısını Belediyemiz oluştururken çekimler esnasında halktan da büyük destek alınmakta ve Belediye halk işbirliği ile çekimlerin alt yapısı oluşturulmaktadır.

Gerçekleştirilen bu çekimler nedeniyle kısa zaman içerisinde Dizi film dünyasında cazibe merkezi haline gelen İskilip’te bu çekimlerden sonra gerçekleştirilecek  iki  proje daha bulunmaktadır.Bu proje bağlamında çekimleri yapılacak filmin tektstleri ve hikayeleri değerlendirmeye alınmakta ve senaryoları incelenmektedir.Uygun görüldüğü takdirde gerekli ekip İskilip’e davet edilecek ve çekimler gerçekleştirilecektir.

İskilip’in tanıtımına büyük katkısı olan ve İskilip’in sınırları dışında dahi tanınan bir ilçe haline gelmesine kolaylık sağlayacak buna benzer etkinliklerden büyük mutluluk duyduklarını dile getiren Başkanımız Öztürk İskilip halkı ve Belediye olarak Türk sinema ve dizi sektöründe İskilip ‘inde yer almasının uzun vadede başta turizm ve tanıtım açısından büyük faydası olacağını beyan etti.

-Şaban Balcı-