BAŞKAN ÖZTÜRK TKB TOPLANTISINA KATILACAK

İskilip Belediye Başkanı Orhan Öztürk göreve geldiği anın ilk haftasında Belediye Meclisinde alınan bir kararla İskilip’in Tarihi kentler Birliğine üyeliği  konusunda  ilk adımın atılmasını sağlamış, İskilip’in sahip olduğu tarihi ve kültürel değerlerinin Tarihi Kentler Birliği gibi Türkiye genelinde önemli bir yere sahip olan bir birlik bünyesinde değerlendirilebilmesi için önemli adımlar atmıştır.

Bu kapsam da Belediye Meclisinin 22.04.2004 tarihli gündeminin 7. maddesinde yer alan Tarihi kentler Birliğine üyelikle ilgili maddesi meclis tarafından oy birliği ile kabul edilmiş ve bu doğrultuda üyelik başvurusuna hız verilmiştir.

Avrupa Birliği üyesi adayı olan Türkiye’nin de kurucusu olduğu Avrupa Konseyinin “Avrupa Bir Ortak Miras” kampanyasının 25. yılı kapsamında oluşturduğu Avrupa Tarihi Kentler Birliğinde Türkiye’nin de temsilini güçlü ve etkin bir şekilde sağlamak üzere Tarihi Kentleri bir araya getirmek ve bu kentler arasında kentsel, kültürel ve doğal mirasın bir “Ortak Miras” kavramıyla korunması ve yaşatılması için kurulan Tarihi Kentler Birliği’ne İskilip’in üyeliğini de sağlamak amacıyla yoğun çaba sarf eden Başkan Öztürk gerçekleştirilen resmi yazışmalar sonrasında 1 Mayıs 2005 tarihinde Muğla’da yapılacak olan Tarihi Kentler Birliği meclis toplantısına davet edilmiştir.Bu toplantıda ayrıca İskilip ile ilgili bir sunumda yapacak olan Başkan Öztürk bu vesile ile  İskilip’in Tarihi Kentler Birliğine üyeliği noktasında kalıcı çalışmalara da imza atmış olacak.