BAŞKAN ÖZTÜRK ART AVRASYA TV’DE

İskilip Belediye Başkanı Orhan Öztürk ART Avrasya TV ‘de yayınlanan ve her hafta bir yörenin tanıtıldığı Gönül Bahçesi programına konuk olarak katıldı.

ART Avrasya TV’nin Ankara stüdyolarında gerçekleştirilen çekimlere Başkan Öztürk’ ün yanı sıra ünlü halk ozanı Aşık Şahtuni ve İskilip yöresel sanatçısı İsmail Kavaklı’da katıldı.Saat 20.40’ da başlayan ve yaklaşık bir buçuk saat süren program sırasında Başkan Öztürk program sunucusunun siz göreve geldiğiniz andan itibaren İskilip için ne gibi çalışmalar yaptınız sorusu üzerine ”Biz yönetim anlayışı olarak ilk etapta ilçemize bir vizyon kazandırmak düşüncesi ile hareket ederek yıllardır içine kapanık bir halde olan güzel ilçemizi tüm Türkiye’nin zihnine yerleştirecek çalışmaları ön planda tuttuk.Göreve geldiğimizde Belediye yönetimi olarak aldığımız ilk üç karar ilçemizin Tarihi Kentler Birliği’ne üyeliğini sağlamak , Yerel Gündem 21 oluşumunu ilçemizde şekillendirmek ve mevcut imar planımızı genişletmekti.

Bu kapsamda başlattığımız ve yön verdiğimiz çalışmalar ilk meyvelerini verdi ve ilçemiz Yerel Gündem 21 adına ismini duyuracak çalışmalara imza attı ve atmakta.Bunun yanı sıra Tarihi Kentler Birliğine üyeliğimiz de kabul edilmiş bulunmaktadır.Biz ilçemizin sahip olduğu tarihi ve kültürel dokusuna zarar vermemek ve bu güzelliklerin gelecek nesillere aktarılmasını sağlamak için elimizden gelen bütün çabayı sarf etmekteyiz.Bu kapsamda başlattığımız yeni imar planı sayesinde ilçenin yerleşim düzeninin genişlemesine imkan sağladık ve tarihi dokunun daha az zarar görmesine çabaladık.İlçemizde Kültür Bakanlığı Anıtlar Yüksek Kurulu tarafından koruma altına alınmış 80’e yakın ev bulunmaktadır.Amacımız alınacak yerli yada yabancı destekler sayesinde bu evlerin restorasyonunu sağlamak ve geçmişin aynası bu tarihi değerlerimizin hak ettiği görsel güzelliğe ulaşmasına yardımcı olmaktır.

İskilip yalnızca bünyesinde barındırdığı  tarihi dokusu içerisinde yer alan  kaya mezarları , kalesi, Osmanlı döneminden kalma camileri yada yetiştirdiği alimleri ile değil sahip olduğu gelenek görenekleri , el sanatları, kendine özgü damak tadını yansıtan turşusu , dolması, leblebisi ve İç Anadolu insanına has misafirperver tavrı ile mutlaka gezilip görülmesi gereken bir ilçedir.

Bu bağlamda biz elimizden geldiğince yaptığımız çalışmalarla  ilçemizin ihtiyaçlarına cevap vermeye çalışırken bir yandan da bu güzel ilçeyi tüm Türk  halkıyla paylaşmaya çalışıyor ve onları ilçemizi gelip görmeleri için davet ediyoruz” dedi.

Aşık Şahtuni ve yöresel sanatçı İsmail Kavaklı’nın türküleri ile renklenen program sonrasında Başkan Öztürk program sunucusuna, İskilip’i tanıtma imkanı verdiklerinden dolayı şükranlarını ifade eden bir ödül verdi ve “Şahsınızda tüm ART Avrasya çalışanlarına bizleri davetlerinden dolayı teşekkür ediyor  ve şükranlarımı sunuyorum”  dedi.