BASIN TURNUVASINDA FİNALİSTLER BELLİ OLDU

Zaman Gazetesi Çorum İl Temsilciliği tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen Basın Kuruluşları Geleneksel Futbol Turnuvası’nda finale çıkacak takımlar belli oldu. Yarı finalde penaltılarla Kent Haber’i 12-11 yenen Hakimiyet Gazetesi ile Dünya-İha-Belediye karma takımını 5-2 mağlup eden Zaman Gazetesi finale yükseldi. Final maçı cumartesi günü yoğun bir taraftar katılımıyla oynanacak.

Bu yıl ikincisi düzenlenen Basın Kuruluşları Geleneksel Futbol Turnuvası’nda yarı final maçları nefes kesti. A grubunun birincisi Hakimiyet Gazetesi ile B grubunun ikincisi Kent Haber Gazetesi ve B grubunun birincisi Zaman Gazetesi ile A grubunun ikincisi Dünya-İha-Belediye karması yarı finalde karşı karşıya geldi. Oldukça çekişmeli geçen maçlar sonunda finalistler belli oldu.

Yarı final maçlarının ilkinde karşı karşıya gelen Hakimiyet Gazetesi ile Kent Haber Gazetesi arasında oynanan maç adeta nefesleri kesti. Normal süresi 5-5 biten maçın uzatmaları da oldukça çekişmeli geçti. Karşılıklı ikişer gol atan takımlar uzatma dakikalarını da 7-7 tamamladı. Normal süre ve uzatma dakikalarında birbirine üstünlük sağlayamayan iki rakip final için penaltı atışlarına gitti. Penaltı atışları da maç ve uzatmalar kadar çekişmeli geçti. İkinci penaltıyı kaçıran Kent Haber’e karşılık bu kez Hakimiyet Gazetesi son penaltıyı kaçırınca seri penaltılara gidildi. Seri penaltıların ilkini kaçıran Kent Haber finale katılma hakkını kaybetti. Rakibi karşısında maçın son dakikasına kadar mücadeleyi bırakmayan Hakimiyet Gazetesi ise adını finallere yazdıran ilk takım oldu.

Yarı finalin ikinci maçında ise Zaman Gazetesi ile Dünya-İha-Belediye karma takımı karşı karşıya geldi. İlk dakikaları kıyasıya geçen maçta Zaman Gazetesi ilk yarının sonlarına doğru bulduğu gollerle rakibinin oyun sistemini bozdu. Gol için bastıran karma takım maç boyunca iki gol bulsa da ileride istediği organizeyi olamadı ve defansında oluşan boşluklar nedeniyle de kalesinde 5 gol gördü. Maçı 5-2 kazanan Zaman Gazetesi finale yükselen ikinci takım oldu. Maçın gollerini ise Zaman Gazetesi’nden Hasan (3), Atilla (2) ve karma takımdan Salih ve Mahmut kaydetti.

Turnuvanın yarı final maçlarının ardından gözler final ve üçüncülük maçlarına çevrildi. Bugün Murathan Koleji Halı Saha Tesisleri’nde oynanacak olan final maçında Zaman Gazetesi ile Hakimiyet Gazetesi karşı karşıya gelecek. Üçüncülük maçında ise Kent Haber Gazetesi ile Dünya-İha-Belediye karma takımı mücadele edecek. Oynanacak olan final maçlarına başta milletvekilleri olmak üzere bütün protokol üyeleri davet edilirken, kalabalık bir taraftar grubunun maçı izleyeceği açıklandı. Ödül töreni ise maçların ardından yapılacak.

Çorum CİHAN